Om oss

Woman looking at the sunset from a mountain top in Lofoten

DSD Explore er aktive eiere i event- og aktivitetsselskaper som betjener både privat- og bedriftsmarkedet. Vårt hovedfokus er å bidra til utviklingen av våre datterselskaper. Dette oppnår vi ved å dyrke deres merkevarer og autonomi, samtidig som vi tilbyr nødvendige ressurser for å effektivisere drift, salg og utvikling. Vi oppmuntrer til samarbeid på tvers av DSD-konsernet og jobber tett med teknologiselskapet Adventure Tech og transportselskapet Tide.

Vi investerer i – og oppfyller drømmer

Opplevelser er forbundet med drømmer. Vi er også opptatt av drømmen om å opprettholde og skape levende lokalsamfunn. Gjennom våre datterselskaper bidrar vi til å skape robuste arbeidsplasser i både by og distrikt.

Vi jobber for å sette nye destinasjoner på kartet, fordi vi verdsetter det autentiske, muligheten til å bli boende på hjemstedet og drømmen om et bedre sted å bo. Dette er noe vi jobber for hver eneste dag.

Med et familieeid konsern i ryggen skaper vi verdier gjennom langsiktighet og innovasjon. DSD (Det Stavangerske Dampskibsselskab) sjøsatte sin første hjuldamper i 1855. Satsingen gjennom DSD Explore bærer store ambisjoner.

Arbeidsplasser skapt

200 +

Drømmer oppfylt i 2022

104 217

Antall selskaper i familien

7

Våre lokasjoner

Vi speider fra nord til sør, øst til vest, og har flere selskaper i hele Norge som strategi.

Bergen

Go Fjords

Fjord Travel

Trondheim

Crazy Coyote

Z Event Trondheim

Svolvær

XXLofoten

Oslo

Z Event

Y Story

Reisverket

map of Norway showing DSD Explore locations

Et verdidrevet selskap

I DSD Explore er vi nærmere 70 ansatte, spredt over
flere destinasjoner. Verdiene våre sier noe
om hva du kan forvente av oss:

Pålitelig

DSD Explore er tilgjengelige eiere for kunder, datterselskaper og samarbeidspartnere.
Vi vil våre selskaper vel, støtter og rådgir. Når vi investerer tenker vi langsiktig, og stedsutvikling er høyt på agendaen. Selskapene våre skal kunne leve av det de skaper, oppleve vekst og speide fremover, vel vitende om at de har oss i ryggen hele veien.

Dette har vært en grunnpilarer i DSD siden 1850, og det preger oss også inn i fremtiden.

Nyskapende

Navnet vårt DSD Explore er ikke tilfeldig. Å utforske er å være nysgjerrig og eventyrlysten.
Vi tar i bruk ny teknologi, metoder og nye samarbeid for å forbedre effektiviteten og opplevelsene vi tilbyr. Vi heier på selskaper som jobber frem nye og innovative muligheter for å bo og leve godt i hele vårt langstrakte land, året rundt.

Engasjert

DSD Explore utvikler og beriker både selskapene vi eier og de lokalsamfunnene de er en del av. Våre selskaper har en fellesnevner – de ble grunnlagt med ekte engasjement for å tilby unike naturopplevelser og kulturopplevelser. Som aktive og engasjerte eiere fungerer vi som en koblingsmekanisme som forener små og store bedrifter, nyskapende og etablerte aktører, samt erfarne og innovative personer, med det formål å skape varig verdi.

Trygt og solid eierskap

Vår eier, DSD, har ting på stell. I over 160 år har de vært med å lede utviklingen. Og det skal de gjøre i over 160 år til.

 • 2024
  Crazy Coyote Events og Z Event forener krefter og etablerer Z Event Trondheim.
  Crazy Coyote består videre som rent aktivitetsselskap.
 • 2024
  Merkevarene Go Fjords og Fjord Travel Norway samles i et AS, og ansetter Katrine Mosfjeld som ny CEO for å styrke reiselivssatsingen videre.
 • 2023
  Z Event, Y Story og Reisverket blir en del av familien. Z Event-gruppen danner event-motoren i DSD Explore sin videre vekststrategi.
 • 2023
  Crazy Coyote Events kommer inn i familien på nyåret, og befester vår posisjon i Midt-Norge.
 • 2023
  Event- og reiselivssatsingen til DSD rendyrkes i selskapet DSD Explore.
 • 2022
  Satsingen på egen teknologi med Blend og Bilberry samles i søsterselskapet Adventure Tech.
 • 2021
  Høsten 2021 blir Fjord Travel Norway en del av familien, for en ytterligere satsing på pakketurer med hotell, transport og opplevelser.
 • 2021
  Go Fjords går live med første versjon av Blend, et egenutviklet bookingsystem for pakkebygging og automatisk salg av produkter.
 • 2020
  XXLofoten blir en del av familien og markerer samtidig satsningen på egenutviklet teknologi for reiselivet med booking- og driftsstyringssystemet Bilberry.
 • 2019
  Go Fjords implementeres offisielt i DSD.
 • 2017
  Go Fjords opprettes som en felles satsing mellom Tide og Norled mot det internasjonale turistmarkedet i Norge.
 • 1855
  12. februar 1855 ble DSD etablert for å drifte de første kommersielle båtrutene i Ryfylke.